Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с осветление в купето

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с осветление в купето

Здравейте и първо да се представя:Казвам се Коста и съм от Стара Загора.Наскоро се наричам собственик на алфа 146/1,4/ТС/97 Дано след време мога да се нарека и горд.Та проблема ми е:Имам чек панел който отчита само задните две врати и багажника ,имам и два "комфортно угасващи плафона" които светят само когато се отворят горе споменатите.По-точно свети само предният(със три степени на ключа е и всичко му е наред),задният нямаше крушка като купих колата,като я сложих -светна та не угасна.Самият плафон е ключ и дори като го натисна не угасва а само премигва.Четох ето тази тема: http://clubalfaromeo.com/forum/showt...EF%E0%ED%E5%EB от нея разбрах за някакво управление под задната седалка(при мен е от дясно-синя кутийка с размери някъде 10/10/2см. приблизително)но и да я отворя и да я меря - няма да ми стане много ясно дали е по реда си./от ток разбирам колкото да премеря волтаж и верига/Предната ми дясна ключалка мърда явно е била разбивана.Та къде е ключа за палатката и да се мъча ли с Вас и помощта Ви, или да потърся читав алармаджия?

Romeo 146 1,4 97г.

Здравей и добре дошъл

Правилно си се ориентирал към алармаджия.... Това, че не свети чек-панела за предните врати, говори за някаква интервенция, или по-малко вероятно повреда. По принцип датчиците са вътре в самите брави.

Задния плафон е паралелно на предния, щом свети постоянно сигурно ключето му се е скапало.

Всичко това са предположения все пак, докато не се премери няма как да е ясно точно какъв е проблема.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Благодаря за съвета мисля,че ако си прав за ключа на плафона поне него ще оправя.А за другото някой можещ.

Romeo 146 1,4 97г.

Comment

Добре дошъл. За задния плафон. При мен копчето си работеше, но не беше в него проблема. Алуминиевата платка, на която е закачена лампата, и по която върви тока е залепена за пластмасовата основа. Една или две от тия пластмасови пъпки, които държат алуминия залепен се бяха отчупили, той се беше изкривил и колкото и да се щрака копчето, си дава контакт и свети. На 155 имах същия проблем. Плафоните са еднакви - аз го смених с такъв от 146 боксер.
        166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

При мен се оказа ключа.Много е малко разстоянието на което трябва да отлепя и залепя пластината и явно като се нагрее от крушката прави беля.Разглобих целия плафон на части почистих контактните пластини,след това закачих мултицета на верига и с тънка отверка огънах пластинката до нужното разстояние.
          Last edited by hkoko; d.m.y г., 07:01.

Romeo 146 1,4 97г.

Comment

Working...
          X